Waar kunnen we je mee helpen?
Waar kunnen we je mee helpen?

Waar kunnen we je mee helpen?

Mijn account

Log nu in en ontdek alles wat Tennisleraren te bieden heeft.

Inloggen

Lid worden

Ontdek nu de vele voordelen als lid van VNT!

Ontdek

De geschiedenis van de Vereniging van Nederlandse Tennisleraren begint op 4 maart 1929. Op deze datum wordt de B.T.O.N. (Bond Tennis Oefenmeesters Nederland) opgericht. Onder leiding van van voorzitter M. Goedraad worden in de eerste vergadering statuten vastgesteld, het minimum tarief op 2 gulden en vijftig cent per uur bepaald en een ranglijst van de speelsterkte van de leden gemaakt. Een ieder die tennisoefenmeester wilde worden, moest een examen afleggen.

In 1941 bij het 12 1/2-jarig jubileum wordt de B.T.O.N. omgedoopt in de V.S.O.N. (Vereniging van Oefenmeesters en Spelleiders Nederland)

In 1944 wordt de naam van de vereniging opnieuw gewijzigd in de Vereniging van Nederlandse Tennisleraren, afgekort de VNT. Er komen nieuwe statuten, een lesreglement, een collectieve verzekering, het zogenaamde “eenheidscontract”. De heer C.F. Bosschaert wordt de eerste administrateur van de VNT.

In 1960 verschijnt er een eerste uitgave van het vakblad: De tennisleraar. Tevens krijgt de VNT de koninklijke goedkeuring.

In 1961 start de nieuwe fulltime administrateur, de heer Remmerswaal, in een “eigen” VNT-kantoor aan het Stuyvesantplein 19a te Den Haag. In 1968 wordt de licentieregeling ingevoerd en in 1970 wordt de cursus klassikaal lesgeven gestart.

Vanaf 1981 worden Nationale Studiedagen door de VNT georganiseerd. Sindsdien zijn er veel interessante sprekers en coaches actief geweest op onze studiedagen en seminars, zoals onder meer: Louis Cayer, Richard Schönborn, Bob Brett, Dennis van der Meer, Jack Groppel, Jim Loehr, Stan Smith, Path Etcheberry, Chuck Kriese, Oscar Wegner en vele anderen. Ook waren er demonstraties van collega’s uit eigen land: Jan Velthuis, Sven Groenenveld, Henk van Hulst, Frank van Fraayenhoven, Michiel Schapers, Auke Dijkstra en vele anderen.

In 1983 wordt de rechtsbijstand in het pakket van de VNT opgenomen.

In 1992 kreeg het vakkblad “Tennis & Coaching” een nieuwe impuls en werd de naam veranderd in “Tennis & Coach”. In 2010 is een samenwerkingsverband aangegaan met Tennisjournaal en sinds 2012 is er geen blad meer als officieel orgaan van de VNT. De huidige website heeft deze functie overgenomen.

 

Actueel

  • Tennisleraar van het jaar 2020

    15/06/2020
  • De Nederlandse jeugd mag weer tennissen en padellen

    29/04/2020
  • Nieuwsbrief

    02/04/2020
Meer nieuws
Copyright © 2019 - Vereniging Nederlandse Tennisleraren - Design & Realisatie: Webheads B.V.