Waar kunnen we je mee helpen?
Waar kunnen we je mee helpen?

Waar kunnen we je mee helpen?

Mijn account

Log nu in en ontdek alles wat Tennisleraren te bieden heeft.

Inloggen

Lid worden

Ontdek nu de vele voordelen als lid van VNT!

Ontdek

NIEUWSBRIEF TENNISPLAYER APRIL

Hierbij de vierde digitale nieuwsbrief van Tennisplayer.net in 2021 met onderstaande 10 items. Log in op tennisleraren.nl en click vervolgens op het tabblad tennisplayer en click op tennisplayer.net.

Hans Jorna: “Ik adviseer je vooral de artikelen nr.3, 4, 5 en 10 goed te bestuderen”.

 1. High speed archief: Garbine Muguruza Backhand: Ze toont een sterke dubbelhandige backhandgrip, met haar speelhand eastern backhand en andere hand in semi-western forehandgreep. Dat geeft de mogelijkheid om beide handen goed achter het racket te zetten. Ze toont (n.b. in deze trainingssituatie!) een constant raakpunt met voldoende slagruimte en volledige doorzwaai over de rechterschouder.
 2. interactief Forum: Stefano Tsitsipas: Service, waarin wordt gediscussieerd over zijn grote variatie in opgooi ( 127 cm) versus Djokovic (19cm) en Federer (20cm). Gezien zijn rangschikking als nr. 9 in de lijst van meest gewonnen servicegames, lijkt hem dat weinig te deren
 3. Service return deel 3: baan van het racket tijdens achter- en voorzwaai. Een goede return begin met het snel indraaien van je romp en buigen van je been, om een goede balans en afzet mogelijk te maken. Een fotoserie van de forehandreturn van Federer toont het verschil met zijn forehand drive. Bij de return blijft het racketblad vrijwel verticaal en hij maakt nauwelijks gebruik van de stretch shortening cyclus in zijn pols/onderarm. De zwaai gaat simpel recht naar voren met slechts een lichte spin die ontstaat door het uitstrekken van de benen.
 4. Anthony’s Forehand door John Yandell. Er wordt advies gevraagd door een vader die het niet eens is met de tennisleraar die de forehand van zijn 10 jarige zoon wil reconstrueren.  Lezenswaardig artikel met uitstekende tips om die forehand aan te passen in plaats van opnieuw aan te leren.
 5. Nieuwe Leermethode: Extreme Slice Backhand Model: John Yandell: In deze video bespreekt hij de aandachtspunten die je kunt gebruiken van het aanleren/verbeteren van de extreme backhandslice: gehele lichaamsdraai met schouders zelfs meer dan 90 graden naar het net. Bij de achterzwaai komt de slaghand hoger en komt het racketblad zelfs aan de andere kant van het lichaam, dus veel verder dan de klassieke backhandslice. De voorzwaai gaat veel steiler naar beneden dan bij de klassieke vorm en de top van het blad valt tot ver onder de pols en wijst dan naar de grond (bij klassieke slice blijft hij op handhoogte).  Deze video is belangrijk om te bestuderen, zodat je afhankelijk van het niveau de juiste aandachtspunten kunt gebruiken voor een klassieke of voor een extreme backhandslice!
 6. Side bij side Analyse: The Extreme Slice Backhand: John Yandell: Je kunt je eigen backhand-slice vergelijken met de extreme backhand slice video-opnames van veel topspelers.
 7. Whitney Reed: door C.F.Stewart:  De tweede aflevering over topspeler Whitney Reed (geboren 1932) die toppers heeft verslagen als Rod Laver, Roy Emerson, Frank Sedgman, Manuel Santana, maar nooit de kwartfinale van een Grand Slam heeft bereikt.  Zijn gebrek aan discipline komt ter sprake.
 8. Tour Portrait: Jim Fawette: Foto’s van diverse forehand returns. Bij foto 2, 5 en 13 twijfel ik ten zeerste of dit wel een forehand return betreft.
 9. Miss Hits van Corky Cramer: Losing sucks
 10. Klassieke Les door John Yandell: De Pro Return: Enkelhandige backhand servicereturn met Roger Federer als voorbeeld. Hij beschrijft diverse aandachtspunten met fraaie slowmotionfilmpjes en een prima uitleg daarbij. Zeker de moeite waard om te lezen.

Actueel

 • Handige Website Links

  15/03/2022
 • Elementor #22072

  05/02/2022
 • Nieuwsbrief Tennisplayer – November

  03/12/2021
Meer nieuws
Copyright © 2019 - Vereniging Nederlandse Tennisleraren - Design & Realisatie: Webheads B.V.