Waar kunnen we je mee helpen?
Waar kunnen we je mee helpen?

Waar kunnen we je mee helpen?

Mijn account

Log nu in en ontdek alles wat Tennisleraren te bieden heeft.

Inloggen

Lid worden

Ontdek nu de vele voordelen als lid van VNT!

Ontdek

NIEUWSBRIEF TENNISPLAYER AUGUSTUS 2021 

Hierbij de 8e digitale nieuwsbrief van Tennisplayer.net in 2021 met onderstaande 10 items. Log in op tennisleraren.nl en click vervolgens op het tabblad tennisplayer en click op tennisplayer.  

Hans Jorna:  “De backhand staat centraal in deze nieuwsbrief.  Atikel nr.6 (De terugkeer van de enkelhandige backhand) en nr.10 (Overdreven leren) zijn zeker de moeite van lezen waard”. 

1. High speed archief: Garbine Muguruza Volleys.  Ik heb de volleys van Muguruza niet kunnen vinden in het archief.  Jij wel?   

2. Interactief Forum: Denis Shapalov Backhand (enkelhandig) waarin o.a. discussie plaats vindt over het naar achter brengen van het racket met een gebogen (Federer) of rechte arm (Shapalov). 

3. Dubbelhandige backhand: modellen voor analyse van je eigen backhand side bij side video. 

4. Groundstroke-snelheden stijgen in Pro Tennis (James E. Fawcette). 

5. Drills voor het ontwikkelen van touch: deel 4, door Dave Hagler.  Gebruik een houten racket (klien blad) en speel daarmee slice, dropshots en volleys voor touch-ontwikkeling.  Daarna zal dat met je eigen racket ook beter gaan. 

6. De terugkeer van de enkelhandige backhand (Matt Cronin). In tegenstelling tot wat men denkt is de hoogst gemeten snelheid niet met een dubbelhandige backhand maar met een enkelhandige backhand bereikt.  Dat zelfde geldt voor de hoeveelheid spin en zeker ook voor de hoeveelheid slice. Niet alleen Federer maar bijvoorbeeld ook Thiem schakelde als junior over van dubbelhandige- naar enkelhandige backhand. Voor jeugdspelers is het voordeel van de dubbelhandige overtuigend te bewijzen op basis van de resultaten van jeugdspelers in de categorie t/m 12 en 14 jaar. Terecht wordt een kritische vraag gesteld of er niet teveel belang wordt gelegd aan die resultaten op jonge leeftijd, waardoor de ontwikkeling van een enkelhandige backhand in de weg wordt gestaan. 

7. Mark Winters: Het leven van Tony Trabert (deel 1). Dit verhaal  gaat over Tony Trabert die het tot nr. 3 van de Verenigde Staten schopte in 1951. 

8. Tour Portrait door Jim Fawette: Foto’s van Kei Nishikori. Let op de ruimte tussen zijn linker en rechter hand bij de dubbelhandige backhand!  Dat werkt voor hem blijkbaar prima. 

9. Miss Hits van Corky Cramer: Hoge opgooi. 

10. Dave Hagler: Overdreven leren.  Door te overdrijven is het soms gemakkelijker om je bepaalde vaardigheden eigen te maken.  Om beter te leren plaatsen bij de service kun je door vanaf de servicelijn te serveren een grotere hoek maken en dus meer naar buiten plaatsen. Daarna kun je dat respectievelijk naar 3/4e veld en naar de achterlijn terugbrengen. Idem kun je de slice-service verbeteren door ze eerst op de servicelijn vanaf de zijlijn te laten serveren met slice. Daarna steeds meer naar achteren en ook telkens een stapje meer naar het midden van het service-vak.  Verder staan er in dit verslag tips voor het verbeteren van de topspin-service en het ritme van de service d.m.v. overdreven leren.

met vriendelijke groeten

Hans Jorna

Actueel

  • Handige Website Links

    15/03/2022
  • Elementor #22072

    05/02/2022
  • Nieuwsbrief Tennisplayer – November

    03/12/2021
Meer nieuws
Copyright © 2019 - Vereniging Nederlandse Tennisleraren - Design & Realisatie: Webheads B.V.