Waar kunnen we je mee helpen?
Waar kunnen we je mee helpen?

Waar kunnen we je mee helpen?

Mijn account

Log nu in en ontdek alles wat Tennisleraren te bieden heeft.

Inloggen

Lid worden

Ontdek nu de vele voordelen als lid van VNT!

Ontdek

NIEUWSBRIEF TENNISPLAYER FEBRUARI 2022

Hierbij de 2e digitale nieuwsbrief van Tennisplayer.net in 2022 met onderstaande 10 items. Log in op tennisleraren.nl en click vervolgens op het tabblad Tennisplayer en click op Tennisplayer.

Tips van Hans Jorna:  Artikel nr.1 beschrijft de voordelen van de gebogen arm forehand t.o.v. de rechte arm forehand en is de moeite van het lezen waard. In artikel 8 beschrijft Pat Cash de forehand volley op geheel eigen wijze! Probeer zijn tips maar eens uit.

High speed archief:  Kei Nishikori:  Volleys Super slow-motion beelden van vier backhandvolleys op verschillende hoogtes, telkens met een van hoog naar laag beweging. Opvallend ook dat zijn racket meteen na het raakpunt niet door de bal heen beweegt maar juist terugkaatst van de bal, mogelijk omdat de intentie niet aanvallend maar eerder behoudend was. Dus deze filmpjes liever niet laten zien aan je leerlingen wanneer je een agressieve volley wil aanleren.

Interactief Forum: De forehand van Matteo Berrettini met een filmpje (4’57”) en foto’s met discussie over de in de voorzwaai leidende sterk gebogen elleboog en sterke exorotatie van de bovenarm waarna een volledige ruitenwisseruitzwaai plaatsvindt.

 1. Pat Cash: Gebogen versus rechte arm forehands deel 1: Als voorbeeld van de rechte arm forehand worden Federer, Nadal en Del Potro genoemd. Een rechte arm forehand wordt gedefinieerd als slag waarbij op het raakpunt de arm helemaal rechts is. Als voordeel van de gebogen arm forehand wordt genoemd meer controle en flexibiliteit (gemakkelijker aanpassen) en minder stress op je lichaam.
 2. John Craig: De slice backhand beheersen deel 4: In dit filmpje (3’10”) beschrijft hij het probleem van clubspelers die vaak teveel hunnen elleboog en pols gebruiken bij de slice. Hij ziet liever een strakke pols en rechte arm die vooral vanuit de schouder beweegt. Ook benoemt hij het goed zijwaarts blijven om zo langer door de bal heen te kunnen komen.
 3. Jim Loehr: Mijn eerst blootstelling aan het kwaad. Dit 1e artikel staat nog geheel los van tennis en beschrijft zijn eerste ervaring met het kwaad (grafrovers) en zijn keuze om daar niet in mee te gaan.
 4. John Yandell: Modellen voor side by side analyse bij de return op 2e service: Agassi, Nadal, Federer, Murray en Djokovic.
 5. Mark Winters: Het leven van Rony Trabert deel 7: Dit deel gaat over zijn vriendschap met William Ewing Hester (USTA president in 1977) die de overgang van de USA Open van Forest Hills naar Flushing Meadow mogelijk maakte.
 6. Tour Portrait door Jim Fawette: Foto’s van dubbelspel! Karatsev en Roebljov.
 7. Miss Hits van Corky Cramer: Het korte spel.
 8. Klassieke les: Pat Cash: de forehandvolley van wereldklasse: Vanuit de huidige diepere grepen is het lastig om gewend te raken aan een geschikte (continental) volleygrip. Daarbij draait ook vaak het lichaam te snel uit door het onjuist gebruiken van de linker arm. Je hebt nog steeds indraaien van schouders en heupen nodig om de slag te initiëren. De linkerarm moet voor het lichaam blijven tijdens de slag zodat je goed door de bal heen kunt slaan.  De balbaan dient laag over het net te gaan. Het is een drogreden om altijd maar het racket boven de pols te houden door telkens diep in de knieën te gaan.  Je mag ook best je racketblad wat laten zakken op laag aankomende ballen (McEnroe wordt als voorbeeld genoemd). Er is ook niet altijd tijd om in te stappen en dan mag de volley ook uit open stand gespeeld worden.  Na de splitstep graag naar voren blijven bewegen.

Actueel

 • Handige Website Links

  15/03/2022
 • Elementor #22072

  05/02/2022
 • Nieuwsbrief Tennisplayer – November

  03/12/2021
Meer nieuws
Copyright © 2019 - Vereniging Nederlandse Tennisleraren - Design & Realisatie: Webheads B.V.