Waar kunnen we je mee helpen?
Waar kunnen we je mee helpen?

Waar kunnen we je mee helpen?

Mijn account

Log nu in en ontdek alles wat Tennisleraren te bieden heeft.

Inloggen

Lid worden

Ontdek nu de vele voordelen als lid van VNT!

Ontdek

NIEUWSBRIEF TENNISPLAYER JANUARI 2022

Hierbij de 1e digitale nieuwsbrief van Tennisplayer.net in 2022 met onderstaande 10 items. Log in op tennisleraren.nl en click vervolgens op het tabblad Tennisplayer en click op Tennisplayer.

Tips van Hans Jorna:  Artikel nr.1 beschrijft de voor- en nadelen van lichaamslengte in tennis. is de moeite van het lezen waard. In artikel 2 (raakpunt slice) mis ik de raakpunthoogte en ik zou ook als tip willen meegeven om de slice te oefenen in de stijgende lijn van de bal, omdat de bal dan bijna vanuit zichzelf aan backspin krijgt wanneer het contact maakt met een verticaal racketblad.

High speed archief:  Kei Nishikori:  Backhand. Super slow-motion beelden van zijn dubbelhandige backhand.

Interactief Forum: De sterke terugkeer van de 1,68m lange Diego Schwartzman is vooral te wijden aan zijn ijzersterke returns.  Diego compenseert zijn minder dominante service o.a. door qua punten wereldwijd het hoogst te scoren op return 2e service en nr. 4 op return 1e service. Zijn returns op 1e en 2e service zijn hier te zien op video.

 1. Brian Gordon: Lengte in Pro Tennis: filmpje (2’6”)en bijbehorende artikel beschrijft de voor- en nadelen van lange ten opzichte van kortere spelers in Pro Tennis.
 2. John Craig: Het beheersen van de slice backhand (deel 3). In deze video (5’09”) wordt het ideale raakpunt getoond. Dit kan individueel verschillen maar ligt normaal gesproken een klein stukje vóór je (bij voorste voet) en met voldoende slagruimte om je arm comfortabel recht te maken. Ook een strakke pols wordt genoemd en het niet overstrekken van je elleboog.
 3. Paul Hamori: de belangrijkste botten in tennis. Dit artikel geeft meer inzicht in het endo- (en exo-)rotatie in de schouder en de pronatie van de onderarm.
 4. Matt Cronin: Daniil Medvedev ongebruikelijke weg naar de top. Dit artikel beschrijft deze 1.98m lange tennisser (huidige nr. 2 op de ranglijst) en daarmee de langste speler die een Grand Slam toernooi heeft gewonnen.
 5. Mark Winters: Het leven van Tony Trabert (deel 6). Dit verhaal gaat over Tony Trabert die het tot nr. 3 van de Verenigde Staten schopte in 1951.
 6. Tour Portrait door Jim Fawette: Foto’s van Stefanos Tsitsipas
 7. Miss Hits van Corky Cramer: Wiens call?
 8. Klassieke les: John Yandell: De klassieke slice (video 6’8”) Hij bespreekt hier de aandachtspunten die je kunt gebruiken van het aanleren/verbeteren van de klassieke backhandslice, de meest gebruikte slice op clubniveau. scherpe greep, splitstep, lichaam indraaien (meer dan 90), gebogen elleboog in achterzwaai maar daarna helemaal recht op het raakmoment, balansarm beweegt naar achteren tijdens voorzwaai, zwaai licht van hoog naar laag met een licht geopend blad op raakpunt en tijdens uitzwaai nog meer open.

Actueel

 • Handige Website Links

  15/03/2022
 • Elementor #22072

  05/02/2022
 • Nieuwsbrief Tennisplayer – November

  03/12/2021
Meer nieuws
Copyright © 2019 - Vereniging Nederlandse Tennisleraren - Design & Realisatie: Webheads B.V.