Waar kunnen we je mee helpen?
Waar kunnen we je mee helpen?

Waar kunnen we je mee helpen?

Mijn account

Log nu in en ontdek alles wat Tennisleraren te bieden heeft.

Inloggen

Lid worden

Ontdek nu de vele voordelen als lid van VNT!

Ontdek

Ben je ambitieus als tennistrainer en wil je het optimale uit leerlingen en jezelf halen? Vind je dat het leerproces soms niet snel genoeg gaat? Dat leerlingen niet gemotiveerd genoeg lijken in de les? Dat ze vaker zouden moet trainen? Dat ze bezwijken onder wedstrijdspanning? Of wil je gewoon meer leerlingen en meer verdienen omdat jij als trainer boven het maaiveld uitsteekt?

De leermethode ‘zelfcoaching’ brengt versnelling van jouw resultaten als tennistrainer. Zelfcoaching is een praktisch toepasbaar leermodel. Psychologie en didactiek worden toepasbaar gemaakt voor trainer en leerling zonder dat je je hoeft te verdiepen in allerlei theorie.

In deze basistraining zelfcoaching gaan we flow ervaren. In flow leer je sneller en presteer je direct beter. Wil jij dat ook bereiken met jouw leerlingen? Wanneer je de psychologie van zelfcoaching leert toepassen geeft dat concrete meerwaarde voor je leerlingen.

Tennissers raken gemotiveerder, gaan direct technisch en tactisch beter spelen, worden mentaal sterker; niet alleen in tennis. Je krijgt minimale theorie, maximale beleving en zelfreflectie.

Je leert en ervaart de samenhang tussen focus, afleiding, ontspanning en zelfvertrouwen.

Samen vertalen we die ervaring naar oefeningen voor jouw werkpraktijk. Door effectieve communicatie ontwikkel je sneller flow tussen jezelf en je leerlingen; high-performance mindset.

Waarschuwing: ook buiten de tennisbaan ga je met meer plezier, intensiever leren en presteren.

Samenvattend

-sneller leren
-beter presteren, technisch, tactisch en mentaal
-hogere intensiteit
-meer plezier

Programma 28 augustus
10.00: Kennismaking,casebespreking, doelstelling
10:30: theorie
11:00: Direct beter presteren op de baan
11.45: Reflectie en mentale-turbo-leermodel
12.30 Vertaling naar tennisles, op de baan
13.30: Vraag en Antwoord, wat neem je mee voor morgen?
14.00: Slot, napraten

Docenten
De docent voor deze bijscholing is Mark Theelen.

Permanente Ontwikkeling punten
Met het bijwonen van deze bijscholingen zijn 4 PO-punten te verdienen.
Minimaal 4, Maximaal 12 deelnemers (ivm hoge intensiteit en persoonlijke aanpak)

Vragenlijst vooraf in te vullen; wat moet de training jou opleveren gezien de investering?
Éénmalig telefonisch consult achteraf.

Naar aanleiding van de behoefte van leraren die de training in het najaar 2019 volgden zal er ook nog een praktijktraining zijn 27-maart 2020 in Nijmegen voor hen die de basistraining gevolgd hebben.

Kosten
De kosten van deze bijscholing bedragen €100 voor VNT leden en €110 voor niet VNT leden (All in)

T.V. Rapiditas
d’Almarasweg 24
6525 DW
NIJMEGEN

Ervaringen deelnemers:

Bart Meijer (B-trainer) In deze training kregen we praktische concentratie-oefeningen waarmee leerlingen meer resultaat en plezier halen uit tennis-trainingen. In mijn trainingen pas ik de oefeningen toe bij jeugd en volwassenen met opbouwend resultaat. Het is een proces dat herhaling vergt om tot inzicht en resultaat bij de leerlingen .te komen. Mark bedankt voor de interessante training!

Rob Simon (Eigenaar Simon-Tennis): Het is een mooie uitdaging om zelfcoaching vaker toe te passen.

Hans Hendrickx, tennistrainer: ‘Ik ervaarde met zelfcoaching dat ik veel meer uit mezelf haalde. Ik pas het nu toe in mijn eigen tennis-lessen; tennissers zijn enthousiast en gaan sneller vooruit dan voorheen. Met zelfcoaching naar Flow, het werkt!!’

René Pastoor (Rapiditas): Ik kan nu veel beter ‘focussen‘. Mark zorgt ervoor dat je loslaat wat niet ter zake doet. En dat was veel meer dan ik dacht. Effect: beter en vooral leuker tennis.”

Marinka Beetsma (Rapiditas): “Geweldig, ik dacht aan het eind van mijn mogelijkheden (3,2-speelsterkte) te zitten. Deze methode geeft een hele andere dimensie aan tennis en aan mijn leven”. Mijn service, forehand en backhand gaan ook in competitie veel beter. ‘Uit het hoofd’-tennissen!”

Bart Theelen (broer en oud-tennisprofessional):Mede dankzij Mark heb ik mijn droom, tennisprofessional worden, waargemaakt. Hij maakt als geen ander de softe, mentale aspecten van de (top)sport concreet . Als wereldkampioen veteranen-tennis durf ik te stellen dat er weinig coaches zijn die zoveel, vooral blijvend effect bij je te weeg kunnen brengen.’


Actueel

  • Tennispark te koop (Veghel)

    30/09/2020
  • Tennisleraar van het jaar 2020

    15/06/2020
  • Nieuwsbrief

    02/04/2020
Meer nieuws
Copyright © 2019 - Vereniging Nederlandse Tennisleraren - Design & Realisatie: Webheads B.V.