Waar kunnen we je mee helpen?
Waar kunnen we je mee helpen?

Mijn account

Log nu in en ontdek alles wat Tennisleraren te bieden heeft.

Inloggen

Lid worden

Ontdek nu de vele voordelen als lid van VNT!

Ontdek

BESTUUR

Loet Baard – Voorzitter

Ik ben Loet Baard en ben geboren op 2 juni 1949, ik ben woonachtig in de Achterhoek en wel in Borculo. Na de basis – en de middelbare school ben ik als vrijwilliger in militaire dienst gegaan. Na een opleiding tot instructeur bij de infanterie, kreeg ik de kans om instructeur lichamelijke oefening en sport te worden. In mijn functie als sportinstructeur kwam ik in aanraking met tennis, van oorsprong lag mijn passie bij het voetballen (heeft waarschijnlijk ook te maken met het elitaire karakter wat tennis toen had).

Na eerst de vaardigheidscursus bij Dick Nieberg gevolgd te hebben, ben ik de opleiding tot Tennisleraar A in 1988 bij Jos Klaassen gaan volgen. Na mijn slagen voor de opleiding ben ik o.a. gaan werken bij NTC Nijkerk. Omdat ik vind dat een ontwikkeling van een sporter verder voert dan de specifieke technische – en tactische skills ben ik mij gezien mijn achtergrond als sportinstructeur gaan specialiseren in de fysieke component van het spel. Dit bleef niet ongemerkt voor de KNLTB en ik werd benaderd voor de functie van conditietrainer in het district Gelderland. In deze periode leerde ik Dignus van de Vijver kennen. Later werd ik door Annemiek de Jong gevraagd of ik interesse had voor de functie van Regioconditietrainer in de regio Noord Oost Nederland. Deze functie heb ik tot de reorganisatie vervuld.

Mijn ervaringen in mijn beroep als sportinstructeur waarin ik functies bekleedde van didactisch begeleider en leergang ontwikkelaar hebben er toe bijgedragen dat ik in 2007 mijn eigen tennisschool Tennis Academy Effort opgericht heb. Binnen de tennisschool hebben wij een holistische visie en hebben wij een eclectische aanpak. Op dit moment strekken mijn werkzaamheden bij de tennisschool tot het gezamenlijk met de trainers maken van leerlijnen in Rood/Oranje/Groen/Geel en het geven van de fysieke trainingen in Geel. Bij de tennisvereniging in mijn woonplaats ben ik gestart met een programma voor ouderen. Wij doen dan een warming up met extra aandacht voor de problematiek van ouderen en gericht op het welbevinden van hen. Heel erg leuk om dit met leeftijdgenoten te beleven.

Als dank voor wat het beroep van tennisleraar mij geeft (het is een onderdeel van mijn identiteit) wil ik graag iets terug geven. Zeker in een snel veranderende wereld ben ik er van overtuigd dat wij als professionals niet alleen belangrijk zijn voor de fysieke gezondheid, maar dat wij ook zeker een maatschappelijke rol vervullen.


Dignus van de Vijver – Secretaris

Dignus van de Vijver: “Vanuit een breed gebied en ervaring binnen de tenniswereld intermediair en adviseur van het bestuur en tevens binnen het dagelijks bestuur.”


Dirk Jan Blom – Commissaris

Ik ben Dirk Jan Blom ( 54 jaar ) en woon met mijn gezin in Wageningen. Onze vier kinderen zijn inmiddels allen de deur uit en studeren elders in het land. Zelf ben ik al bijna 32 jaar full time tennisleraar en heb dat door de jaren heen op allerlei verschillende manieren gedaan. In loondienst, als zelfstandige, als tennisschoolhouder enz.
Op dit moment ben ik twee dagen in de week werkzaam voor de universiteit Wageningen en de rest van de week in Leusden (samenwerking Heinerman Tennis) en Otterlo. In de toekomst wil ik me ook meer bezig gaan houden met fitness en Padel.

Sinds 2017 heb ik zitting in het bestuur van de VNT. Mijn grootste motivatie is dat ik het belangrijk vind om een steentje bij te kunnen dragen voor het welzijn van de Nederlandse tennisleraar. Een zeer plezierige bijkomstigheid is dat ik dit kan doen in een zeer gemotiveerd team die met veel toewijding naar de belangen van de Nederlandse tennisleraar kijken. Hieruit zijn in de afgelopen 3 jaar mooie en goede ideeën gerold waarvan we er een aantal al hebben uitgewerkt. Ik hoop de komende tijd dit werk nog te kunnen voortzetten en zie uit naar de verschillende ontmoetingen met onze leden tijdens seminars, workshops en andere bijeenkomsten. 


Hans Verhagen – Penningmeester

In 2020 aangesteld  in de functie van Penningmeester in het dagelijks bestuur van de VNT.

Tennis- en Padelles gegeven op verenigingen, voornamelijk in midden Nederland.

Thans alleen nog spelend en genietend van het mooie spel. En natuurlijk van het bewaken van de kas van de VNT.


Extern Juridisch Adviseur – Maurits van Buren Advocaat

Maurits van Buren is al meerdere jaren de juridisch adviseur van de VNT en heeft veel ervaring in het adviseren van tennisleraren. Maurits is advocaat en specialist op het gebied van arbeids-, ondernemings- en privacy recht bij Zilver Advocaten te Amsterdam.

Statuten en huishoudelijk reglement

Statuten

Huishoudelijk reglement

Actueel

  • Nieuwsbrief augustus 2023

    01/09/2023
  • Nieuwsbrief april 2023

    26/04/2023
  • Handige Website Links

    15/03/2023
Meer nieuws
Copyright © 2019 - Vereniging Nederlandse Tennisleraren - Design & Realisatie: Webheads B.V.