Waar kunnen we je mee helpen?
Waar kunnen we je mee helpen?

Mijn account

Log nu in en ontdek alles wat Tennisleraren te bieden heeft.

Inloggen

Lid worden

Ontdek nu de vele voordelen als lid van VNT!

Ontdek

Beste collega’s,

Afgelopen weken heb ik het belang willen belichten om kinderen spelenderwijs met functionele technieken en aandacht voor alle bouwstenen te leren rallyen.

Hierin wil ik benadrukken dat techniek zuiver aanleren absoluut belangrijk is, alleen dat we techniek in mijn ogen het beste kunnen aanleren passend bij het skilllevel van het kind. Tevens heb ik willen benadrukken dat kinderen de meeste moeite zullen hebben met het leren ontvangen van de bal, waardoor we hoofdzakelijk vanuit open rallyvormen (al is het rollend of gooiend) zullen moeten oefenen.

Naast spelplezier en hand in hand ontwikkelen van zenden en ontvangen, is er nog een belangrijke reden om spelers hoofdzakelijk spelenderwijs met elkaar te leren tennissen…

In onderstaande video is berekend hoeveel meer ballen er geslagen worden door kinderen met elkaar te laten spelen (elkaar aangooien, samen rallyen, ouders laten helpen, etc.) i.p.v. spelers een groot gedeelte van de les in een rijtje bij de trainer te zetten:

Hierbij de hele link:https://youtu.be/ZkLDScYSuAM

Tot slot wil ik onder de aandacht brengen dat er recent een landelijke campagne gestart is om muurtennis te promoten onder de jeugd. De muur is ook een fantastisch middel is om kinderen te leren rallyen en in korte tijd heel veel ballen te laten slaan! Zoals sommige misschien weten heb ik zo mijn twijfels bij de opkomst van alle padelbanen, maar moet wel bekennen dat dit een mooie kans biedt om spelers voor, tijdens en/of na de les aan te moedigen om lekker tegen het wandje te gaan spelen😊

Sportieve groet en tot volgende week (mijn laatste…),

Paul

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Link van de week archief

Link nummer 52: modern lesgeven (21th century coaching principles)

29 december 2021

Tenniskids deel 4

16 december 2021

Tenniskids deel 3

9 december 2021

Tenniskids deel 2

2 december 2021

Tenniskids

25 november 2021

Actueel

  • Nieuwsbrief augustus 2023

    01/09/2023
  • Nieuwsbrief april 2023

    26/04/2023
  • Handige Website Links

    15/03/2023
Meer nieuws
Copyright © 2019 - Vereniging Nederlandse Tennisleraren - Design & Realisatie: Webheads B.V.