Waar kunnen we je mee helpen?
Waar kunnen we je mee helpen?

Waar kunnen we je mee helpen?

Mijn account

Log nu in en ontdek alles wat Tennisleraren te bieden heeft.

Inloggen

Lid worden

Ontdek nu de vele voordelen als lid van VNT!

Ontdek

NIEUWSBRIEF TENNISPLAYER NOVEMBER 2021
Hierbij de 11e digitale nieuwsbrief van Tennisplayer.net in 2021 met onderstaande 10 items. Log in op tennisleraren.nl en click vervolgens op het tabblad tennisplayer en click op tennisplayer.

Tips van Hans Jorna:  Artikel nr.2 geeft een fraaie kijk op hoe de stuit van de bal eruit ziet met 10.000 beeldjes per seconde. Ook artikel 8 over de mogelijke oorzaak van blessures bij de service van Kei Nishikori is de moeite van het lezen waard.

High speed archief:  Kei Nishikori:  Service. Super slow-motion beelden van zijn (western) service staan niet op de website, maar vind je wel onder artikel 8.  Helaas zijn veel video’s in het archief gemaakt tijdens een training, waardoor het voetenwerk minder actief is dan in ‘real life’.

Interactief Forum: Daniil Medvedev Forehand:  Yandell geeft aan dat wanneer hij Medvedev als junior had gefilmd dat hij dat mogelijk een aantal veranderingen had willen aanbrengen.  Zou die forehand dan tot meer succes geleid hebben.  Of is de forehand perfect voor hem voor het spel dat hij speelt?

1.Danill Medvedev Forehand analyse door John Yandell: Hij beschrijft de forehand greep, voorbereiding, achterzwaai, voorzwaai en follow-through.

2. De bal die stuit gefilmd met 10.000 beeldjes per seconde, door Paul Hamory: Een bal heeft ongeveer 5 milliseconde contact met de ondergrond (bij een vlakke bal, maar iets minder bij spin en iets meer bij slice). De stuit kan onderverdeeld worden in 7 fases, van touchdown tot opstijgen. Er worden drie soorten wrijving benoemd. De bal verliest tussen de 25 en 40% van zijn snelheid tijdens die stuit. Er zijn beelden van de stuit van een topspin, vlakke en slice-bal.

3. Vergelijk je backhand volley met behulp van side bij side analyse

4. De slice backhand beheersen: deel 1 door John Craig.  In deze eerste video van 3’50” wordt de juiste uitgangshouding, continentalgreep en goed indraaien besproken.

5. Mark Winters: Het leven van Tony Trabert (deel 4). Dit verhaal  gaat over Tony Trabert die het tot nr. 3 van de Verenigde Staten schopte in 1951.

6. Tour Portrait door Jim Fawette: Foto’s van Dayana Yastremska, met veel dynamiek.

7. Miss Hits van Corky Cramer: Napa

8. Klassieke les: Kei Nishikori’s service door John Yandell: Er wordt ingegaan op de mogelijke oorzaken van de schouder- en polsblessures van Kei Nishikori met betrekking tot de service. In 1/10e seconde versneld het racket van 30 naar 90 miles per uur en in nog eens 1/10e seconde wordt het racket weer afgeremd naar 30 miles per uur.
Twee mogelijke oorzaken  van de blessures worden genoemd: Het niet volooien van de rotatie in hand, arm en racket en daarnaast het extreme voorwaarts buigen van zijn pols tijdens de slag

met vriendelijke groeten

Hans Jorna

Actueel

  • Handige Website Links

    15/03/2022
  • Elementor #22072

    05/02/2022
  • Nieuwsbrief Tennisplayer – November

    03/12/2021
Meer nieuws
Copyright © 2019 - Vereniging Nederlandse Tennisleraren - Design & Realisatie: Webheads B.V.