Waar kunnen we je mee helpen?
Waar kunnen we je mee helpen?

Waar kunnen we je mee helpen?

Mijn account

Log nu in en ontdek alles wat Tennisleraren te bieden heeft.

Inloggen

Lid worden

Ontdek nu de vele voordelen als lid van VNT!

Ontdek

Geen tennislessen tot minimaal 27 april en mogelijk nog langer!  Uit de VNT-enquête kwamen veel vragen over het pakket van noodmaatregelen van de regering.  Hoe komen we de komende periode door en wat voor een afspraken kunnen we maken en op welke financiële tegemoetkomingen kunnen we rekenen. In dit filmpje (20’) probeer ik antwoord te geven op jullie vragen. Tevens probeer ik aan te geven hoe belangrijk het is om juist nu solidariteit te tonen, goed te communiceren met werkgever, club, tennisorganisatie en leerlingen om tot een voor ieder goede oplossing te komen. Hoe komen we samen zo goed mogelijk uit deze crisis?!

7 antwoorden op “Corona-crisis en tennisleraren tennisorganisaties”

 1. Hans Verhagen schreef:

  Mooi videootje, Hans.
  Stel het inkomen van je partner (gehuwd) is meer dan de 1500 euro netto en je eigen inkomen als zzp-tennnisleraar is nul.
  Kom je dan in aanmerking voor de TOZO regeling ?
  Groet HAnsv

  1. Hans Jorna schreef:

   Hans
   TOZO aanvraag staat los van inkomen van je partner en bijv. ook van je eigen vermogen. Mogelijk werken enkele gemeenten (nog) met het oude aanvraagformulier voor bijstandsuitkering en dan speelt inkomen partner wel een rol.

 2. Jack de Kroon schreef:

  Mooi Hans, dat is een duidelijk verhaal.
  Bedankt

 3. Tim schreef:

  Hoi Hans,
  Komt er vanuit de bond of jullie nog een richtlijn/advies hoe tennisscholen en clubs om zouden kunnen gaan met hun ZZP-ers? Want deze duizend euro is een fijn vangnet, maar zet natuurlijk weinig zoden aan de dijk. Zeker met de zomervakantie nog in het vooruitzicht. In mijn ogen zijn veel trainers echt niet uit luxe ZZP-er geworden, maar krijgen zij nu alles op hun bordje. Dit terwijl clubs en mensen die trainen weinig verlies lijden. Dit vraagt in mijn ogen, waar kan, voor een solidaire oplossing vanuit alle partijen. Correct me if I’m wrong. Bedankt voor het filmpje en info!

  1. Hans Jorna schreef:

   Tim, bedankt voor je vraag.
   Een ondernemer kent ondernemersrisico. Niet elke ZZP-er heeft daarvoor gekozen, dat klopt. En wanneer je dan toch ZZP-er wordt, dan kun je proberen een aantal onzekerheden af te dekken. Het hogere uurtarief dat de meeste ondernemers hanteren geeft daar mogelijk gelegenheid toe. Een ondernemer zal in ieder geval proberen een buffer aan te houden om, in geval van bijvoorbeeld blessures, ziekte of andere tegenvallers, die periode te kunnen overbruggen.
   Elke situatie is echter anders waardoor richtlijnen hoe tennisscholen/tennisclubs om dienen te gaan met hun ZPP-ers moeilijk op te stellen zullen zijn. Maar ga in gesprek met die partijen, toon wil om de gemiste lessen in te halen (ook bijv. tijdens een aantal weken van de zomervakantie), en hopelijk vallen de financiële consequenties aan het einde van dit jaar dan toch nog mee.
   Succes daarmee.

   1. Tim schreef:

    Hoi Hans, bedankt voor je duidelijk antwoord en in de grote lijnen uiteraard met je eens. Paar kanttekeningen:
    – de zzp-tarieven die door tennisscholen geboden worden zijn niet dermate hoog dat je er iets van opzij kan zetten (moet je nagaan wat je in loondienst verdient).
    – Als trainer daarom gekozen voor zzp. Daarmee risico van niet doorbetalen bij ziekte etc voor mijn rekening genomen om toch genoeg te kunnen verdienen. Wie had ooit verwacht dat we in zo’n situatie terecht zouden komen?!
    – Tot slot 2 dingen. Als ik het goed begrijp dan krijgen tennisscholen hulp ( lonen worden voor 90% doorbetaald en 4000 eenmalige injectie voor overige kosten). Verenigingen zullen her en der ook geld krijgen en mensen op trainingen krijgen al hun gemiste trainingen vergoed (geen risico voor deze groep?). Ik speel beetje advocaat van de duivel, maar ik vind dat in veel gevallen te snel de zzp-eigen keuze-zelf op de blaren zitten kaart wordt gespeeld. Ik denk nogmaals dat wanneer je als zzp-er fulltime bij een club in dienst bent (en die nog jaren met je vooruit wil als gezicht van de club) en de tennisschool profiteert van je zowel financieel als op gebied van uitstraling (professionaliteit organisatie) er echt veel te zeggen is voor oplossing die meer solidair is voor alle partijen.

    1. Hans Jorna schreef:

     Tim, bedankt voor je kanttekeningen. Ik kan mij heel goed vinden in jouw beleving van de ontstane situatie.
     Ik neem aan dat je zelf aanwezig was bij het tekenen van je overeenkomst met de tennisschool en akkoord bent gegaan met het geboden tarief op basis bijvoorbeeld wat die tennisschool jou te bieden heeft. Mocht je het gevoel hebben dat de tennisschool teveel marge heeft zitten tussen het lestarief voor de leerling en jouw uurtarief, dan adviseer ik je om dat in een open gesprek met je tennisschool en tennisclub aan te kaarten en te vragen wat zij willen doen om jou door deze periode heen te helpen. Ik zou er zelf altijd de voorkeur aan geven om zelf rechtstreeks met de club een overeenkomst af te sluiten. Maar ik realiseer me heel goed dat dit niet voor iedereen is weggelegd en bovendien hebben die clubs vaak meerjarige contracten met die tennisorganisatie.waardoor dat lastig te organiseren is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Link van de week archief

Tenniskids

25 november 2021

Praktische oefening

18 november 2021

Grappige oefenvorm

11 november 2021

Een goede leraar kan zaken simpel uitleggen

4 november 2021

Universal swing

28 oktober 2021

Actueel

 • Nieuwsbrief

  29/10/2021
 • Nieuwsbrief Tennisplayer September

  29/10/2021
 • Nieuwsbrief Tennisplayer Augustus

  31/08/2021
Meer nieuws
Copyright © 2019 - Vereniging Nederlandse Tennisleraren - Design & Realisatie: Webheads B.V.