Waar kunnen we je mee helpen?
Waar kunnen we je mee helpen?

Waar kunnen we je mee helpen?

Mijn account

Log nu in en ontdek alles wat Tennisleraren te bieden heeft.

Inloggen

Lid worden

Ontdek nu de vele voordelen als lid van VNT!

Ontdek

Beste collega’s,

Deze week wil ik nog een campagne onder de aandacht brengen, waar ik zeer over te spreken ben: “tennis alles-in-1” van de KNLTB. In mijn ogen absoluut cruciaal dat er een cultuuromslag komt waarbij kinderen op tennis zitten i.p.v. op tennisles!
Naast het standaard meedoen aan competitie en clubactiviteiten, zal ik sterk willen adviseren om een wekelijkse jeugdtoss (evt. onder begeleiding van een trainer) te integreren in het pakket waardoor kinderen altijd 2x per week op de baan staan. Hierbij de link naar de video (1.15 min):

Traditioneel is (zoals jullie weten) dat de meerderheid van de kinderen 1x per week tennisles hebben en daarnaast 3x per week een teamsport doen. Dit is een korte termijn strategie waarbij je de grote meerderheid zal verliezen zodra er een keuze gemaakt moet worden. Normaal tennist alleen de selectie (als die er is) 2x per week en doet mee aan de competitie. 2x per week tennissen en deelnemen aan competitie is cruciaal voor de binding en vooruitgang van alle jeugdleden. Misschien verlies je er een paar op korte termijn, alleen uiteindelijk is het behoud veel groter. Tevens zullen de kinderen die je lesgeeft veel gemotiveerder zijn, wat ons werk uiteraard veel leuker maakt!

Ik ben benieuwd of jullie zelf ook al gebruik maken van tennis alles-in-1 en hoe dat bevalt? Doen ze standaard mee aan de competitie en staan ze in ieder geval 2x per week op de baan?

Leave it in the comments😊

Laten we samen die cultuuromslag maken en zorgen dat kinderen op tennis i.p.v. tennisles zitten!

Sportieve groet en tot volgende week,

Paul

2 antwoorden op “Tennis alles-in-1”

 1. Willem Kloos schreef:

  Paul,
  Bij de verenigingen waar ik les geef heb ik inmiddels de besturen zover gekregen dat ze ook enthousiast zijn geworden over het pakket Tennis Alles-in-1.
  We zitten nu in de fase van werkgroepen vormen.
  Als er collega’s zijn die nu wat praktische tips hebben hoor ik dat graag.
  Grt
  Willem Kloos

  1. Paul Honig schreef:

   Willem,,
   Goed te horen dat het alles-in-1 pakket er doorheen is! Wat mij betreft belangrijkste om kids standaard 2x te laten tennissen en bij rood/oranje iig ook gewoon standaard in te delen voor de competitie (is toch een vrijbllijvend/flexibel systeem). Verder draait natuurlijk alles om goede communicatie richting ouders. Succes en hopelijk komen er nog goede tips vanuit de andere lezers.
   P.S. Eventueel zou je ook een afspraak kunnen maken met de verenigingsaccountmanager van de KNLTB in jouw regio. Die is ervoor om je bij dit soort zaken te ondersteunen:)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Link van de week archief

Oefenvormen ontspannen swings

21 oktober 2021

Ontwikkelen van zuivere basistechnieken

14 oktober 2021

Coachen op het mentale vlak

7 oktober 2021

Ideal Performance State

30 september 2021

Mentale vlak

23 september 2021

Actueel

 • Nieuwsbrief

  30/09/2021
 • Nieuwsbrief Tennisplayer Augustus

  31/08/2021
 • Nieuwsbrief Tennisplayer Juli

  29/07/2021
Meer nieuws
Copyright © 2019 - Vereniging Nederlandse Tennisleraren - Design & Realisatie: Webheads B.V.