Waar kunnen we je mee helpen?
Waar kunnen we je mee helpen?

Waar kunnen we je mee helpen?

Mijn account

Log nu in en ontdek alles wat Tennisleraren te bieden heeft.

Inloggen

Lid worden

Ontdek nu de vele voordelen als lid van VNT!

Ontdek

De meest gestelde vraag tijdens de tennisleraar-opleiding is: “Heb je nog wat leuke drills voor mij?”, waarop steevast het antwoord is dat je niet moet denken in oefeningen maar in oefendoelen: Wat wil je bereiken deze les, en daar een passende rally- of mandjesdrill of wedstrijdvorm bij zoeken.

De beste drills bij gevorderde spelers zullen realistische (wedstrijdspecifieke) rally-drills zijn, waarbij de technische en conditionele vaardigheden gekoppeld worden aan de tactische intentie.

Onderstaand filmpje toont voor een zeer gevorderde speler allemaal drills voornamelijk uit methode groep 1 en 2 (slaan op aangegooide bal) en zijn daarom niet erg wedstrijdgericht; vandaar het vraagteken achter Top Tennis Drills.

Echter kun je wel als trainer daarop teruggrijpen, wanneer je bijv. één specifiek technisch of conditioneel element wil verbeteren bij de speler.

Het filmpje toont creatief gebruik van hulpmiddelen om bepaalde technische accenten af te dwingen.  Aan jou om bij elke drill het passende oefendoel en technisch/conditioneel accent te herleiden.

2 antwoorden op “Top Tennis Drills?”

 1. Hans Römer schreef:

  Leuke oefeningen, maar vooral individueel. Ik heb veel groepjes van 4 volwassenen op nivo 7-8. Dan zijn deze oefeningen minder geschikt imho

  Thanks for sharing, Hans

 2. Hans Jorna schreef:

  Hans, bedankt voor je reactie en helemaal mee eens. Ze vallen wat mij betreft daarom ook niet onder toptennisdrills, tenzij je individueel specifieke aandachtspunten wilt verbeteren. Hooguit zijn de explosieve conditionele drills geschikt om in een groepsles te gebruiken, omdat er dan voldoende tijd is om te herstellen en daarmee tot een ideale arbeids-rustverhouding komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Link van de week archief

Aanpassingspasjes

22 oktober 2020

The body volley

15 oktober 2020

Topspin drill

8 oktober 2020

Wat een bizarre wedstrijd gisteren op Roland Garros

1 oktober 2020

Volleren doe je met je voeten

24 september 2020

Actueel

 • Tennispark te koop (Veghel)

  30/09/2020
 • Tennisleraar van het jaar 2020

  15/06/2020
 • Nieuwsbrief

  02/04/2020
Meer nieuws
Copyright © 2019 - Vereniging Nederlandse Tennisleraren - Design & Realisatie: Webheads B.V.