Waar kunnen we je mee helpen?
Waar kunnen we je mee helpen?

Mijn account

Log nu in en ontdek alles wat Tennisleraren te bieden heeft.

Inloggen

Lid worden

Ontdek nu de vele voordelen als lid van VNT!

Ontdek

In deze link van de week wil ik jullie wijzen op de video-nieuwsbrief die elke maand gestuurd wordt vanuit tennisplayer.net, waar jullie als lid van de VNT allemaal op geabonneerd zijn.

Je kunt via www.tennisleraren.nl klikken op de rubriek “Tennisplayer” om vervolgens te klikken op “inloggen op tennisplayer.net”.  Je komt dan op de een pagina met Volume 16 Issue 9 November 2020 met daaronder een ingesproken Video Newsletter door John Yandell.  Hij bespreekt daar de nieuwe artikelen en high speed video-opnames van deze maand.  Probeer het maar eens uit!  Bij elk artikel vind je onderaan het Forum, voor het geval je actief wilt nemen aan de discussie over dit onderwerp.

Een aanrader voor deze week is het filmpje over ‘de classic slice’ (6’18”) waarin een klassieke slice wordt onderscheiden van een moderne slice.  Het laatste artikel over slice van Tray Waltke met duideijke filmpjes, sluit daar goed op aan.

In het artikel ‘Momentum’ heeft de auteur onderzocht hoe het komt dat na een gewonnen 1e set een dik verloren 2e set (6-0, 6-1 of 6-2) de winnaar van de eerste set toch in 50% van het aantal gevallen wint. Hoe kan dat want het momentum lijkt in de 2e set toch bij de tegenstander te liggen.

‘Spacing part 3’ leert bij de slice backhand de juiste afstand in te nemen en koppelt dat aan twee soorten sidespin (naast de meest gebruikte rechte slice). Part 1 en part 2 kun je terugkijken door erop te klikken.

Er is ook een artikel (deel 1) over ‘het gebruik van statistieken in coaching’ en beschrijft ook ‘de agressieve marge’ en in een vervolg artikel zal de app ‘racketstats’ behandeld worden.

Verder zie je een geschiedenisartikel over Rod Laver en een fotoserie van de Forehand van Roger Federer, en grappige tekening over mishits.

In het archief kun je eindeloos veel video’s en artikelen vinden over diverse onderwerpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Link van de week archief

Link nummer 52: modern lesgeven (21th century coaching principles)

29 december 2021

Tenniskids deel 5

23 december 2021

Tenniskids deel 4

16 december 2021

Tenniskids deel 3

9 december 2021

Tenniskids deel 2

2 december 2021

Actueel

  • Nieuwsbrief augustus 2023

    01/09/2023
  • Nieuwsbrief april 2023

    26/04/2023
  • Handige Website Links

    15/03/2023
Meer nieuws
Copyright © 2019 - Vereniging Nederlandse Tennisleraren - Design & Realisatie: Webheads B.V.